TRAGEDIE PROVOCATĂ DE UN BUZOIAN LA CONSTANŢA

0
52

Trei persoane au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni din Constanţa, de un autoturism condus de un şofer în vârstă de 21 de ani, din Buzău, care abia obţinuse permisul în luna iulie a anului trecut. Potrivit publicaţiei “replicaonline”, în urma impactului, un copil de nici 2 ani a murit, iar tatăl acestuia a fost transportat în stare deosebit de gravă la Spitalul Judeţean Constanţa.

O femeie de 40 de ani, şi ea pe trecerea de pietoni, a ajuns la spital, conştientă. Mama copilului de 2 ani se afla în zonă şi nu a putut decât să privească îngrozită cum cele trei persoane de pe trecere, între care şi soţul şi copilul său, sunt spulberate de maşină. În autoturismul condus de buzoianul de 21 de ani, pe nume Ştefan Bretan, se afla şi o tânără, care a suferit şi ea un traumatism cranio-cerebral în urma impactului, fiind şi ea preluată de ambulanţă.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au testat pe tânăr pentru consum de alcool. Etilotestul a indicat rezultat zero, dar, chiar şi aşa, tânărul a fost condus la unitatea spitalicească pentru prelevarea de probe de sânge şi urină, pentru a se stabili dacă nu cumva se afla sub influenţa stupefiantelor.

REGULAMENT DE PĂȘUNAT

Aleșii locali din comuna Padina au adoptat, la ultima ședință a Consiliului Local, proiectul de hotărâre cu privire la inițierea procedurii de închiriere a suprafețelor de pajiști disponibile pentru acest an, la nivelul comunei. În cadrul acestui proiect fost adoptat și Regulamentul de pășunat pe teritoriul administrativ al comunei Padina. Astfel, pășunatul se desfășoară pe teritoriul comunei, cu respectarea acestui regulament, indiferent de forma de proprietate a terenurilor pe care se desfășoară acțiunea. Transhumanța animalelor pe teritoriul comunei Padina se va face numai cu însoțitor și după anunțarea în prealabil a persoanelor responsabile cu paza pe câmp. Este interzis pășunatul cu animalele pe terenurile agricole ale proprietarilor particulari, fără existenţa unui contract de arendare ce trebuie înregistrat la Primărie. Terenurile evidențiate ca pășuni, aparținând Consiliului Local Padina, se folosesc în exclusivitate ca pășunat, fâneață și cultivarea plantelor de nutreț.

ÎNCĂ O ZI LIBERĂ

Senatul a adoptat, săptămâna aceasta, o propunere legislativă prin care Vinerea Mare-ultima zi de vineri înaintea Paştelui-devine zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Propunerea legislativă, care a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic, a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. „Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul Muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ