Trans-Bus reclamată în instanță! Se cere desecretizarea contractelor de achiziție a autobuzelor

0
43

Trans-Bus ajunge in instantă. Societatea de transport public de persoane din oras a fost chemată în instant pentru că a refuzat să prezinte documentele referitoare la achizitia ultimelor două autobuze. Plângerea a fost depusă de consilierul independent, Constantin Ionescu. Alesul local este cel care a solicitat conducerii Trans-Bus, informatii legate de cumpărarea autobuzelor, documente pe care societatea a refuzat să le prezinte, motivând că sunt secrete.
Totul a inceput la sfîrșitul anului trecut. Atunci operatorul de transport și-a mărit parcul auto cu două autobuze second-hand. Consilierul local, Constantin Ionescu a vrust să afle cum au fost achizitionate cele doua autobuze si a solicitat conducerii societatii, documente referitoare la achiziție. Raspunsul a fost că informatiile solicitate nu pot fi la dispoziţie în totalitate pentru că sunt clasificate şi confidenţiale. Drept urmare independentul din Consiliul Local Municipal a chemat în instanță conducerea Trans-Bus pentru a desecretiza documentele pe care alesul le consideră publice.
Nimeni nu ar fi crezut că Trans-Bus poate fi chemată în instantă. Nimeni nu și-a închipuit că o achiziție publică este secretizată.
Contactați telefonic, reprezentanții Trans-Bus au refuzat să ofere un punct de vedere comentează insă au declarat că nu stiau de demersul juridic al alesului local.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ