TRANS BUS, UNIC OPERATOR DE TRANSPORT

0
256

Trans Bus a devenit unicul operator de transport în comun din municipiul Buzău după ce firmelor de maxi taxi le-au expirat contractele pe care le-au avut cu Primăria și s-au văzut nevoite să își scoată autovehiculele de pe traseu. În aceste context, Trans Bus a fost nevoită să aplice un nou plan de transport astfel încât să acopere nevoile călătorilor, în special la orele de vârf. Totodată a fost modificat și programul de lucru al tonetelor de bilete.
Vineri și sâmbătă, operatorii de maxi-taxi din municipiu cărora le-au expirat preavizele privind încetarea contractelor pe care le-au avut cu Primăria și-au scos autovehiculele de pe trasee. Din acest motiv, începând de vineri, Trans Bus a devinit operator unic de transport în comun pe raza municipiului. În această situație, conducerea societății a aplicat un nou plan de transport, aprobat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni”. Acest program va rezolva în mare parte nevoia de mobilitate a cetățenilor din municipiu și va suplini ieșirea operatorilor privați de maxi taxi.
Aceste autobuze vor intra pe liniile principale din oraș, nu vor ieși în afara municipiului Buzău. Programul de transport a fost structurat pe ore de vârf, adică ore cu flux mare de călători, 5,30 -8,30, în care vom avea frecvență de 10 minute pe toate liniile, și încă o perioadă de vârf, dintre orele 11,30 -16,30, ținând cont că vor începe și elevii școala și va fi ieșirea de la schimbul unu și intrarea la schimbul doi. În afara orelor de vârf se păstrează frecvența pe care o avem acum pe liniile orășenești, de 10-12-15 minute. Deci, capacităm orele de vârf ca să ducem oamenii dimineață la serviciu, la instituții și unde au ei nevoie, în afara orelor de vârf am păstrat frecvența actuală (SURSA: Trans Bus)
Tot începând de vineri au intrat în circulație 15 dintre autobuzele achiziționate recent de Trans Bus. Acestea operează pe liniile principale din oraș și vor avea o frecvență de 10 minute în orele de vârf. În afara acestora, se va păstra frecvența de 10-12-15 minute. În același timp, a fost modificat și programul de funcționare al punctelor de vânzare a biletelor.
De luni până vineri, pentru tonetele amplasate în zonele Gara Buzău, Micro 14, Cartierul Dorobanți, Carrefour, Bazar, Poșta Micro 5, stația Lidl, Parcul Crâng, Banca Transilvania (Centru), Cartierul Unirii (zona BIG), Penny Market (Aleea Sporturilor), Romcarbon (Liceul Tehnologic „Costin D. Nenițescu”), programul de lucru este de la ora 6,00 până la ora 21,00. Pentru zilele de sâmbătă și duminică, în aceste zone tonetele vor fi deschise fie până la ora 13,00, fie până la 19,00 sau chiar 20,00. (SURSA: Trans Bus)
Reprezentanții Trans Bus spun că așteaptă sesizări din partea cetățenilor legate fie de programul de circulație a autobuzelor la anumite ore, fie de cel al tonetelor de vânzare a biletelor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ