TRANSFERUL PĂDURII CRÂNG MAI ÎNTÂRZIE

0
47

Transferul pădurii Crâng în administrarea municipalității este de durată. Primarul Constantin Toma a participat la o dezbatere pe această temă în Senat, însă a aflat că este nevoie de o hotărâre de Guvern pentru ca această suprafață să intre în posesia Primăriei. Edilul spune că dacă nu va găsi o soluție administrativă, va tranșa problema în justiție.

Municipalitatea a început să facă demersuri pentru transferarea pădurii Crâng în administrarea Primăriei în urmă cu mai bine de un an. După ce au fost studiate documente vechi care au arătat că suprafața a aparținut administrației locale, Primăria a decis să facă diligențele necesare pentru a o primi înapoi. Demersurile nu s-au putut desfășura doar la nivel local, așa că transferul a ajuns subiect de dezbatere în Parlament. Ieri, primarul Constantin Toma a fost prezent la lucrările Comisiei administrative din Senat, unde a avut loc o dezbatere pe tema transferului pădurii Crâng în administrarea municipalității.

În prezent, Primăria Buzău deține doar 9 hectare din suprafața totală a pădurii Crâng de 180 de hectare, dar în realitate instituția se ocupă de ecologizarea întregii păduri. Prin trecerea Pădurii Crâng în proprietatea Primăriei se urmăresc două aspecte: atenție și îngrijire sporită a zonei verzi, dar și creșterea suprafeței verzi pe cap de locuitor al municipiului Buzău. Desi demersurile legate de transferul acesteia sunt anevoioase, autoritățile locale sunt decise să le ducă până la capăt.

Proiectul de lege care a ajuns în atenția parlamentarilor prevede interzicerea tăierii copacilor din Crâng, ridicarea de locuințe, dar și amendamentul ca pădurea Crâng să devină arie protejată de interes local.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ