TRANSFORMĂRI ÎN PARCUL MARGHILOMAN

0
184

Parcul Marghhiloma va suferi noi schimbări astfel încât să devină un punct de atracție turistică. Consilierii locali au aprobat proiectul care vizează refacerea grajdurilor și a casei de oaspeți, aflate astăzi în paragină. Totodată, vor fi schimbate și porțile de acces în parc astfel încât să poată fi închise după miezul nopții.
Aleșii locali au aprobat proiectul care cuprinde refacerea grajdurilor lui Marghiloman și a casei de oaspeți, care sunt acum în paragină. Pe lângă acestea, proiectul tehnic ce ar urma să intre în lucru anul viitor mai cuprinde amenajarea unui parc dendrologic sau a unei grădini botanice, creându-se astfel un punct de atracție turistică în parcul Alexandru Maghiloman. De aici nu vor lipsi nici caii sau poneii, așa cum erau odinioară.
Pe lângă refacerea grajdurilor și a casei de oaspeți, municipalitatea a decis schimbarea porților la intrările în Complexul Alexandru Marghiloman. Acestea nu corespund ca aspect architectural zonei istorice a incintei Ansamblului Parcului Marghiloman. Prin urmare, acestea vor fi schimbate ținând cont de modul de realizare a porților în perioada de construire a parcului, respectiv 1882 și 1887, și vor avea ataşat blazonul lui Marghiloman. Odată ce acestea vor fi montate, accesul vizitatorilor în Parcul Marghiloman pe timpul nopţii va fi interzis. Întreaga transformare a parcului se va ridica la o investiție de două milioane de euro, iar banii vor proveni dintr-un credit.
Șefii din Palatul Comunal au anunțat că vor mai fi reabilitate aleile și mobilierul parcului, creându-se astfel premisele unui spațiu agreabil de promenadă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ