TRANSPORTATORII, LA CONTROL

0
184

Razie de amploare, joi dimineaţă, a poliţiştilor de la Serviciul Rutier. Vizaţi de controalele în trafic au fost transportatorii de persoane şi mărfuri. Acţiunea, organizată în scopul prevnirii accidentelor rutiere, a scos la ivelă numeroase nereguli, unele dintre ele foarte grave.
Întreg dispozitivul de poliţişti rutieri a fost mobilizat, joi dimineaţă, pe şoselele din judeţ într-o acţiune de control a transportatorilor de marfă şi călători. Scopul acţiunii a fost acela de a depista abateri atât ale şoferilor, cât şi ale operatorilor de transport. Au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Rezultatele nu au întârziat să apară. Poliţiştii au găsit în trafic şoferi băuţi care transportau mărfuri periculoase, precum şi microbuze de transport persoane supraaglomerate.
Activităţile sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR şi vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri. Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa , la care România este parte.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ