TRANZACŢIE CU ARME, BLOCATĂ DE POLIŢIŞTI

0
29

Două femei au încercat să vândă arme, la indicaţiile soţilor aflaţi în închisoare
Captură impresionantă de arme a poliţiştilor buzoieni. În urma unor percheziţii în judeţele Vrancea şi Bacău, au fost ridicate 7 arme letale, inclusiv o armă militară automată, cu muniţia aferentă. Descinderile au avut loc, după ce două femei ale căror soţi se află în penitenciar pentru o crimă comisă în urmă cu doi ani, au încercată să vândă armele unui buuzoian.
O armă militară automată, pistoale letale şi arme semiautomate de vânătoare, precum şi o cantitate impresionantă de muniţie au descoperit poliţiştii buzoieni în urma a 7 percheziţii desfăşurate în Vrancea şi Bacău. Arsenalul era ascuns, inclusiv într-o groapă săpată în grădină, la domiciliile a două femei şi a unor rude ale acestora. Din cercetări a reieșit că patru persoane, cele două femei din Vrancea şi soţii acestora, ar fi deținut arme, muniții și substanțe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie, ar fi intenționat să le comercializeze. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce, un buzoian ar fi încercat să le cumpere.
Cele două femei au fost reţinute şi ulterior arestate pentru 30 de zile. Cei doi bărbaţi implicaţi în tranzacţia ilegală cu arme sunt închişi deja în penitenciar pentru un asasinat comis în urmă cu doi ani asupra unui om de afaceri din Focşani. Din închisoare, aceştia au încercat, prin intermediul soţiilor să vândă armele pe care le ascunseseră înainte de a fi condamnaţi. Cele mai multe arme erau îngropate în curtea locuinţei din Bacău a mamei uneia dintre femei. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ