Trasee pentru drumuri de mare viteză

0
156

Se desenează trasee ale unor drumuri de mare viteză ce ar urma să lege Buzăul de Ploieşti şi de Focşani. În acest stadiu se află proiectele de realizare a unor astfel de şosele. Hărţile realizate până acum au fost prezentate autorităţilor judeţene şi primarilor din localităţile pe care aceste ar urma să le tranziteze, urmând să fie alese traseele cele mai potrivite.
Reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost prezenţi, luni, la Consiliul Judeţean pentre a prezenta autorităţilor judeţene, împreună cu proiectanţii, primele schiţe ale drumurilor expres ce ar urma să fie construite între Buzău şi Focşani, respectiv între Buzău şi Ploieşti. Proiectul este încă, la început, fiind în faza realizării studiului de fezabilitate.
În această fază, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care este autoritatea contractantă, încearcă să stabilească variantele de traseu.
Proiectanţii au stabilit şi variantele pentru tronsonul Buzău-Focşani, ţinând cont de particularităţile fiecărei zone.
Viitoarele drumuri de mare viteză Buzău-Focşani şi Buzău Ploieşti se află în faza de elaborare a studiului de fezzabilitate şi de realizare a proiectului tehnic, etapă ce are ca termen de finalizare, luna noiembrie a anului 2020. Finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ