Tratament pentru hemoragia de medici din Spitalul Județean

0
9

Fostul director medical iese la rampă
Fostul director medical al Spitalului Județean Buzău, medic specialist în Chirurgie generală, care a profesat la Spitalul Floreasca din Capitală dezvăluie problemele din cea mai mare unitate spitalicească din județul Buzău. În momentul în care a început să lucreze în spital s-a izbit de realitatea cruntă. O unitate modernizată având dotări de ultimă generație… și fără medici.
Cea mai gravă situație este cea din Secția de Cardiologie acolo unde rând pe rând medicii au plecat în mediul privat lăsând de izbeliște pacienții. La un moment dat activitatea în secție a fost suspendată. În acest moment un medic consultă mii de pacienți.
Mai mult decât atât, începând din anul 2019, în cadrul Compartimentului de Cardiologie Intervențională a Spitalului Județean de Urgență Buzău, au fost efectuate sute de intervenții coronariene la pacienți cu afecțiuni cardiovasculare acute. Intervențiile au fost realizate în cadrul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervențională cu ajutorul angiograful care s-a dovedit a fi vital pentru pacienții cu afecțiuni cardiace- ischemice. Din nefericire însă la acest moment activitatea a fost suspendată. Motivul, aceeași lipsă acută de medici. Care ar fi soluția pentru a stopa hemoragia de specialiști a spitalului? Deteminarea tinerilor să profeseze în spitale o perioadă de timp.
Aceeași soluție a fost împărtășită atât de către managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian cât și de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu care au ridicat de nenumărate ori problema lipsei acute de medici și refuzul unora de a face gărzi sau de a mai profesa în spital.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ