TREI CENTRE DE EXAMINARE A CĂRNII DE PORC, LA BUZĂU

0
99

Sfârșitul de an aduce cu el sărbătorile de iarnă și, o dată cu acestea, crește și consumul de produse alimentare din carne de porc . Direcţia Sanitar Veterinară Buzău pune la dispoziția buzoienilor trei centre de examinare a cărnii de porc. Pentru probele recoltate de la porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii, cetăţenii se pot adresa și medicilor veterinari din fiecare localitate.
Nicio sărbătoare de iarnă nu vine la români, fără tradiționalele produse de porc. În județul Buzău, trei centre de examinare a cărnii, provenite din sacrificarea porcilor, sunt puse la dispoziți comercinațior și consumatorilor, de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor . Pentru ca rezultatul examenului trichineloscopic să fie cât mai exect, trebuie să se recolteaze o probă de carne cu greutatea de aproximativ 100 grame din mai multe zone ale corpului.
De asemenea, pentru probele recoltate de la porcii sacrificaţi în propriile gospodării, proprietarii se pot adresa medicilor veterinari de liberă practică care profesează în comunele în care aceștia locuiesc.
Cele trei centre de examinarea vor funcționa zilnic, până pe data de 5 ianuarie 2021. Taxa de examinare diferă în funcție de locul unde se efectuează controlul cărnii.
Medicii veterinari avertizează că sacrificarea porcilor și consumarea produselor obținute din prepararea cărnii, fără a fi examinate de un medic veterinar, poate avea consecințe grave asupra sănătății. Trichineloza este o boală parazitară ce poate fi contaminată prin consumul unor produse din carne de porc care conțin larve de Trchinella Spiralis. D.S.V.S.A. Buzău recomandă populației să cumpere carnea de porc numai din spații autorizate și supravegheate sanitar-veterinar.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ