TREI DECESE NOI ÎN RÂNDUL PACIENŢILOR CU COVID 19

0
16

Creşte numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu Covid 19 din judeţul Buzău. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat astăzi, decesul a trei pacienţi confirmați cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat şi două femei. Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a fost internat după confirmarea cu SARS CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă. Evoluția a fost nefavorabilă, fiind transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Pacientul prezenta comorbidități: sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate, hiptertensiune arterială.
Un alt deces consemnat astăzi de autorităţi este cel al unei paciente în vârstă de 79 de ani, care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Confirmată pozitiv cu SARS CoV-2 a fost internată în Secția Pneumoftiziologie, însă evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Şi în acest caz medicii vorbesc despre comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilație arterială, boala coronariană ischemică.
Cel mai tânăr dintre pacienţii care au decedat în ultimele 24 de ore este o femeie, în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică. Ea s-a internat la Spitalul Județean cu simptomatologie respiratorie specifică infecției cu SARS CoV-2. I s-a recoltat probă, iar rezultatul a fost negativ. Starea de sănătate s-a agravat, iar pacienta a fost transferată pe secția ATI, unde a survenit decesul. Post mortem, s-a efectuat o puncție pentru biopsie pulmonară, proba fiind trimisă la Instututul Cantacuzino și confirmată cu COVID-19.
Cu cele trei noi decese, recent înregistrate, numărul total al buzoineilor infectaţi cu noul coronavirus, care au murit, de la începutul pandemiei a ajuns la 46.
O veste ceva mai bună vine tot de la Direcţia de Sănătate Publică, care anunţă astăzi, un număr mai mic de îmbolnăviri faţă de zilele trecute. În ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 76 de ani.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ