Trei dintr-un foc! O bancă, o casă de pariuri şi un depozit pentru materiale de construcţii au ars de la temelii

0
334

Incendiu de proporţii în această dimineaţă în localitatea Fundeni din comuna Zărneşti. Sucursala unei bănci cooperatiste, un depozit în care se aflau materiale de construcţii, electrocasnice şi produse sanitare alături de o casă de pariuri s-au făcut scrum din pricina unui incendiu pornit, se pare, de la un scurtcircuit electric. Toate cele trei unităţi se aflau într-un imobil compartimentat situaţie în care focul s-a propagat de la o societate la cealaltă într-un timp foarte scurt. Flăcările se pare că ar fi plecat de la casa de pariuri dar managerul firmei s-a apărat şi a declarat că aşteaptă rezultatul anchetei.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost solicitat să intervină în această dimineaţă, în jurul orei 4.00, la un incendiu produs pe raza localităţii Fundeni din comuna Zărneşti. Ajunşi la faţa locului cu trei autospeciale pline cu apă şi spumă, pompierii au constatat că focul se manifesta violent cu degajări importante de fum la trei societăţi comerciale, toate aflate în incinta unui imobil. În doar cîteva zeci de minute sucursala unei bănci cooperatiste, un depozit cu materiale de construcţii şi o casă de pariuri s-au făcut scrum. Martorii au fost de părere că incendiul a plecat de la casa de pariuri.
Patronul casei de pariuri s-a apărat şi a declarat că aşteaptă ancheta pompierilor care să scoată la iveală cauzele clare care au stat la baza producerii incendiului.
Pompierii au reuşit să stingă incendiul astfel încît flăcările să nu se propage şi la gospodăriile învecinate. Pagubele încă nu au fost estimate dar sunt considerabile. Pe lîngă materiale de construcţii depozitul adăpostea electrocasnice şi produse sanitare.
Se pare că focul ar fi pornit de la un scurt scurcuit electric. Managerul casei de pariuri a luat în calcul şi o mînă criminală motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi poliţia au deschis o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea incendiului. Dintre cei trei pagubiţi doar managerul băncii deţine asigurare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ