TREI MEDICI, CETĂŢENI DE ONOARE

0
339

Trei medici excepţionali au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Buzău. În cadrul unei ceremonii speciale, la care au participat numeroase personalităţi locale şi invitaţi de seamă din ţară, doctorii buzoieni Carmen Orban, Florentina Ioniță-Radu și Călin-Petru Tătaru au primit partea Primăriei, tilul de „Cetățean de Onoare”. Festivitatea a fost marcată de emoţii, mai ales că în sală s-au aflat şi foşti profesori ai Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, liceu pe care l-au absolvit cei trei doctori. Momentul este considerat, unul de o importanţă deosebită de către primarul Constantin Toma.
Medicul cu grad de general maior, Florentina Ioniță-Radu, conferenţiar universitar şi comandant al Spitalului Militar Central a mărturisit că a fost surprinsă de propunerea Primăriei de a-i acorda titlul de “Cetăţşean de Onoare” şi că este mîndră de originea sa buzoiană.
Carmen Orban, medic primar ATI, conferenţiar universitar, managerul Spitalului Clinic Fundeni, a fost felicitată pentru titlul de Cetăţean de Onoare, de celebrul doctor Irinel Popescu, ce a însoţit-o la ceremonia de la Primăria de la Buzău.
În discursul său, medicul Carmen Orban a adus elogii şcolii buzoiene.
Doctorul Călin-Petru Tătaru, medic primar oftalmolog, profesor universitar și singurul care îşi desfăşoară activitatea și la Buzău, a primit cu modestie titlul acordat de Primărie şi l-a evocat pe tatăl său, renumit chirurg care a profesat aici, peste 40 de ani.
La finalul ceremoniei, noii cetăţeni de onoare ai municipiului Buzău au fost inivitaţi de primarul Constantin Toma la o cupă de şampanie, apoi au plecat să viziteze Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, unde au urmat studiile liceale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ