TREI SCENARII PENTRU ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR

0
85

Mai sunt aproape șase săptămâni până când elevii vor reveni la şcoală. Părinții sunt, însă, dezorientați și nedumeriți, mulți dintre ei nu știu cum vor începe copiii lor anul școlar, având în vedere situația actuală. În acest context, săptămâna aceasta a avut loc o ședință on-line a conducerii Inspectoratului Școlar Buzău cu directorii școlilor din Buzău. În funcție de situația trimisă de aceștia, pentru fiecare şcoală în parte, Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe unul dintre cele trei scenarii anunţate de președintele României: scenariul 1, verde-toţi elevii merg la şcoală, scenariul 2- o parte din activităţi se ţin în şcoală, o parte în online, scenariul 3, roşu, când nimeni nu merge la şcoală.
Până luni, directorii școlilor din Buzău vor trebui să prezinte Inspectoratului Școlar Buzău o situație clară cu privire la organizarea începutului de an școlar.
Însă, se pune problema unde vor învăța copiii care sunt depistați cu Covid-19. Conducerea Inspectoratului Şcolar, susține că sunt soluții și în cazul în care se va ivi această situație.
Aceste scenarii sunt la stadiul de proiect, însă, vor fi analizate amănunțit de către conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău. În funcție de necesități se vor face propuneri către Ministerul Educației.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ