Trei școli primesc “Masa caldă”

0
49

Aproximativ 1 milion de lei pentru județul Buzău
Doar trei școli din județul Buzău vor beneficia de programul pilot “Masa caldă” pentru preșcolari și elevi. La nivel național 150 de unități de învățământ au fost incluse pe lista celor pentru care se acordă suport alimentar și sume alocate pentru finanțarea programului pilot în anul 2021.
Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat va continua şi în anul şcolar 2021 – 2022. La nivelul județului Buzău au fost alese trei unități de învățământ, potrivit unei liste publicate de site-ul edupedu.ro. Este vorba despre Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” din municipiul Buzău, Școala Gimnazială Nr.1 Cătina și Școala Gimnazială Vadu Pașii. Autoritățile locale sunt de părere că programul pilot este binevenit. Elevii din comuna Vadu Pașii au beneficiat de program și anul trecut.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au precizat că programul pilot vizează în mod special elevii care fac parte din familii nevoiașe.
Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru programul “Masa caldă” din primul semestru al anului școlar care începe pe 13 septembrie 2021, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. Din această sumă, în jur de un milion de lei va fi alocat județului Buzău.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ