TRIBUNALUL REVINE LA PROGRAMUL NORMAL

0
71

Tribunalul Buzău îşi reia activitatea şi revine la programul obişnuit de lucru, odată cu încetarea stării de urgenţă. Cauzele suspendate, atât de la Tribunal, cât şi de la judecătoriile arondate, vor fi repuse pe rol şi vor fi stabilite noi termene de judecată. Vor avea prioritate acele dosare considerate urgente şi cele cu vechime mai mare. Magistraţii vor lua măsuri pentru a evita aglomaerarea sălilor de judecată şi a instanţelor
Încetarea stării de urgenţă, dă cale liberă reluării activităţii normale, în justiţie. Tribunalul Buzău a anunţat că instanţele din judeţ vor reveni la programul obişnuit de lucru, începând cu data de 15 mai. Astfel, până pe 25 mai vor fi repuse pe rol cauzele a căror judecată a fost suspendată de drept după instituirea stării de urgenţă. Conducerea instanţei recomandă completelor de judecată, ca la fixarea termenelor să aibă în vedere, pe lângă urgenţa şi vechimea dosarului, şi numărul cauzelor afalte, deja, pe rol, în a doua jumătate a lunii mai şi în luna iunie. Se urmăreşte, astfel ca încărcătura şediţelor de judecată să fie dimensionată în aşa fel, încât să fie evitată supraaglomerarea. Şi numărul cauzelor pe fiecare şedinţă va fi limitată.
“Recomandă completelor de judecată limitarea numărului de cauze pe ședința de judecată, astfel încât, în funcție de natura, obiectul, gradul de jurisdicție și
specificul fiecărei secții, acesta să nu depășească 30. Prioritizarea cauzelor se va face cu respectarea principiilor care guvernează procesul civil şi penal, respectiv a principiului celerității tragerii la răspundere penală și a principiului soluționării cauzelor într-un termen rezonabil”, se arată în decizia Tribunalului Buzău.
În ceea ce-i priveşte pe cei care sunt implicaţi în procese, vor fi luate măsuri de limitare a anumărului de persoane prezente în sălile de judecată.

„Pentru evitarea aglomerărilor de persoane în sălile de judecată și în sediul instanței, fiecare preşedinte de complet va lua măsuri pentru limitarea prezenţei persoanelor în sala de judecată. Se vor stabili intervale orare de strigare a cauzelor, pe loturi de dosare, părţile urmând să fie citate cu menționarea orei care deschide intervalul orar”, mai precizează reprezentanţii Tribunalului.

Magistraţii le recomandă cetăţenilor ca, în scopul prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-E, pe perioada epidemiei cu acest virus, să evite să se prezinte la sediul instanței, dacă a nu este absolut necesar, şi să, transmită documentele, în format electronic.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ