Trimiși la muncă în scaune cu rotile! Zeci de oameni ai străzii au fost protejați de ger

0
166

În Centrul de zi și de noapte pentru persoane fără adăpost încă de ieri au ajuns zeci de oameni găsiți pe străzi de agenții poliției locale. În cîteva ore toate locurile au fost ocupate, la fel și coridoarele pe care îngrijitorii instituției au fost nevoiți să le transforme în locuri de dormit.
Frigul si virusii de sezon sunt dușmanii cei mai de temut cu care se confruntă în fiecare zi oamenii străzii. Mulți dintre cei care ajuns în centrul de pe Strada Speranței, aveau o stare generală, deteriorate
La sfîrșitul lunii ianuarie, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal, aleșii își puneau întrebarea dacă asistații pot fi determinați să muncească în folosul comunității pentru serviciile de care beneficiază.
Răspunsul a fost că pot fi determinați să muncească doar în condițiile în care starea de sănătate le permite. Media celor care prestează muncă în folosul comunității este de 4-5 persoane. Diferența pînă la 40-5- este reprezentată de o categorie de oameni care, după cum au spus reprezentanții centrului, suferă de afecțiuni care mai de care mai grave sau etatea nu le mai pemite să depună efort.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ