ULTIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE LIBERTATE PENTRU BÎGIU ? PE 7 DECEMBRIE SE DĂ VERDICTUL FINAL LA CONDAMNAREA DE 5 ANI

0
639

 

Ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, a avut loc ultimul termen, din apelul formulat de Cristinel Bîgiu la decizia de condamnare la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare, dictată pe fond la Tribunalul Călăraşi. 

Dacă la termenul anterior, Bîgiu a reuşit să mai tragă de timp, invocând lipsa apărătorului, ieri s-a judecat, iar magistraţii au rămas în pronunţare.

Sentinţa finală va fi anunţată miercuri 7 decembrie, la fix doi ani din momentul în care Bîgiu, pe atunci preşedinte al CJ Buzău, a fost prins în flagrant că a luat şpagă de către procurorii DNA. 

În cazul în care judecătorii Curţii de Apel vor păstra sentinţa de închisoare cu executare dictată pe fond, atunci Bîgiu mai are doar două săptămâni în care se poate bucura de libertate. 

Bîgiu mai are o condamnare la doi ani de închisoare, dictată pe fond, într-un alt proces în care este acuzat că a luat şpagă pentru o lucrare de infrastructură în comuna Ghergheasa.

Şi asta nu e tot, un al treilea proces e în derulare, privitor la altă şpagă de un milion de euro luată de Bîgiu & Doloiu pentru mişmaşurile făcute cu terenurile din zona Carrefour. 

Dacă toate aceste procese se vor finaliza cu condamnări, atunci Bîgiu riscă să petreacă mulţi ani în penitenciar. 

Auraş Tereacă

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ