ULTIMUL ONOR PENTRU EROUL CIPRIAN POLSCHI

0
332

Sublocotenentul post-mortem Ciprian Ştefan Polschi a fost condus pe braţe de camarazi pe Calea Eroilor, la cimitirul unde îşi va dormi somnul de veci. La înmormântarea, cu onoruri militare, alături de familia copleşită de durere, a eroului, s-a aflat o mulţime de oameni, care au dorit să-i aducă un ultim omagiu.
Familia, prietenii şi camarazii de arme şi-au luat rămas bun de la eroul buzoian Ciprian Ştefan Polschi. Sublocotenentul post-mortem, ucis de o expozie, la sfârşitul săptămânii trecute, la Kabul, în Afganistan a fost condus pe ultimul drum şi înmormântat în Cimitirul Eroilor, cu cele mai înalte onoruri militare. O mare de oameni a însoţit cortegiul pe tot parcursul traseului de la Biserica Sfântul Ştefan, din cartierul Micro III, până la Biserica militară de la Divizia 2 Inafnterie „Getica” şi apoi până la Cimitirul Eroilor. La funeralii au fost prezenţi comandanţi ai Armatei române, în frunte cu generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al apărării, dar şi un grup de militari americani care au venit să îi aducă un ultim omagiu colegului lor român. La Bisercia militară, timp de aproximativ o oră, un sobor de preoţi au ţinut slujba de înmormântare.
Omagiul camarazilor din unitatea Forţelor pentru Operaţii Speciale din care a făcut parte Ciprian, fost rostit de un prieten şi coleg al eroului.
După slujbă, sicriul, acoperit cu drapelul României a fost purtat pe umeri, de colegii săi pe Calea Eroilor, acolo unde în galeria militarilor, căzuţi în teatrele de război apare, de acum şi fotografia lui Ciprian. Impresionantul cortegiu, format din militari, rude, prieteni, dar şi mulţi necunoscuţi, care au vrut să îl omagieze pe eroul buzoian, a fost survolat, în apropierea Cimitirului Eroilor, de un elicopter al Bazei Aeriene de la Boboc, din care au fost aruncate flori.
Cele mai dramatice momente ale ceremonialului au avut loc la Cimitirul Eroilor, unde familia, răpusă de durere, şi-a luat adio de la Ciprian. În apropierea locului de veci, au fost trase salve de foc. A fost un ultim onor pe care militarii i l-au dat sublocotenentului erou Ciprian Polschi.
La finalul ceremonialului, comandantul Batalionului 52 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni” a înmânat familiei îndoliate drapelul tricolor al României, iar generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a prezentat condoleanţe rudelor. Ciprian Polschi îşi va dormi somnul de veci alături de un alţi doi eroi buzoieni, căzuţi în războiul din Afganistan, sublocotenenţii post mortem Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ