ULTIMUL PREȚ AL GIGACALORIEI

0
296

Primăria încă mai caută soluții pentru ca buzoienii să nu plătească 450 de lei pentru gigacalorie în această iarnă. Inițial, municipalitatea a anunțat că nu va mai putea acorda subvenție, dar reacțiile enite din partea buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire i-a făcut pe șefii din Palatul Comunal să mai caute soluții. Este posibil ca preţul gigacaloriei să nu se dubleze, dar o majorare tot va exista.
Inițial, autoritățile locale au exclus varianta contractării unui credit pentru a putea menţine preţul gigacaloriei la 230 de lei. Acum, oficialii din Primărie spun că iau în calcul această variantă. Însă chiar și în condițiile în care se va apela la soluţia unui împrumut pentru subvenţie, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire tot vor suporta o majorare a preţului gigacaloriei iarna aceasta. Asta înseamnă că, prețul pentru energia termică livrată buzoienilor în această iarnă ar putea crește, însă nu până la aproape 500 de lei gigacaloria, cum arăta varianta luată în calcul iniţial de Primăria Buzău.
Deocamdată nu este cert, dar primarul Constantin Toma a anunțat că lucrurile vor fi clarificate până la finalul lunii, când pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ar urma să ajungă proiectul de hotărâre privind dublarea prețului gigacaloriei. Totodată, edilul atrage atenția buzoienilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că acordarea subvenției la căldură nu va mai fi posibilă decât până în anul 2020.
În prezent, prețul gigacaloriei la Buzău este de 230 de lei, ultima majorare fiind înregistrată anul trecut, când tariful a crescut de la 185 de lei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ