Un arsenal de arme și muniții confiscat de polițiști

0
22

Continuă braconajul în pădurile județului
Polițiștii buzoieni s-au axat în anul 2022 pe combaterea braconajului, activitățile de cercetare fiind îndreptate și împotriva celor care dețin arme în mod ilegal. Au fost constatate în total 90 de infracțiuni, fiind executate 132 de percheziţii domiciliare. O prioritate de acţiune a fost reprezentată de identificarea şi constatarea cazurilor în care sunt deţinute contrar prevederilor legale arme, explozivi şi substanţe periculoase, de natură a constitui stări de pericol la adresa ordinii publice sau a siguranţei naţionale.
De asemenea, au fost constatate 45 de infracţiuni şi au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale. A fost luată măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii în 85 de cazuri, iar în 11 cazuri a fost luată măsura suspendării dreptului de deţinere port şi folosire arme. Zeci de sancțiuni au fost aplicate și în ceea ce privește braconajul.
În toamna anului trecut autoritățile intrau în alertă după ce un bărbat a fost atacat de urs în jurul orei 2.30 noaptea pe o uliță din satul Nemertea, comuna Gura Teghii. Victima de 55 de ani a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Brașov cu leziuni și plăgi mușcate la membrele superioare. Din momentul în care evenimentul a avut loc, polițiștii au demarat o anchetă având în vedere că li s-a părut suspect ca bărbatul să se deplaseze în toiul nopții pe o uliță și din senin a fost atacat de un urs. Astfel, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în comuna Gura Teghii, în cadrul unui dosar penal de braconaj cinegetic iar activitățile s-au desfăşurat în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Pătârlagele.
În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 18 lațuri metalice, 10 cuțite, două ferăstraie metalice, un topor, două ranițe textile, toate cu depuneri de substanță brună roșcată, o blană de urs cu craniu, o blană de vulpe, 146 de grame de substanță vegetală uscată şi semințe, susceptibile a avea efecte psihoactive, două grindere şi două pipe. Cercetările au vizat patru localnici, cu vârste cuprinse între 37 și 55 de ani, care, la data de 11 septembrie ar fi braconat un exemplar de urs brun, context în care unul dintre aceștia ar fi fost rănit de animalul capturat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ