UN CAZ NOU DE COVID19

0
27

Un singur caz de infectare cu noul coronavirus se înregistrează astăzi la Buzău. Astfel, judeţul înregistrează un total de 202 îmbolnăviri de la debutul pandemiei. Veşti bune vin de la Spitalul Judeţean, unde Secţia Medicală a redevenit funcţională, după ce aici a fost înregistrat un focar de Covid 19.
Direcția de Sănătate Publică, anunţă că în județul Buzău a mai fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19. Cu acesta, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 202. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 35 de ani, din Râmnicu Sărat. Pacienta, simptomatică, este soţia unui bărbat de 37 de ani, testat pozitiv, în urmă cu câteva zile, şi mama adolescentului de 14 ani, testat confirmat ieri, ca purtător al virusului. Femeia a fost internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar autorităţile sanitare au declaşat o anchetă epidemiologică.
Pe de altă parte situaţia se ameliorează la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Reprezentanţii unităţii medicale au transmis că secţia medicală, închisă după ce acolo au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare, a fosr redeshisă.
„Începand de astazi, 4.06.2020, Secţia Medicală a SJU Buzau este funcţională. Pacienţii care sunt internaţi au revenit în Secţia Medicală. Îngrijirea acestor bolnavi este făcuta în colaborare cu colectivul secţiei Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, dat fiind faptul că o parte din personalul Secţiei Medicală este, fie în izolare, fie internat”, a transmis Biroul de Presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Potrivit informaţiilor oficiale, în prezent, la nivelul județului Buzău, 25 persoane se află în carantină instituționalizată, 1726 persoane sunt izolate la domiciliu. Totodată, 105 persoane sunt declarate vindecate și externate.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ