Un crater pe Cuza Vodă! O nouă “atracţie” în Centrul Vechi din municipiul Buzău

0
1121

Din volumul “Atractii turistice în municipiului Buzău”, reporterii nostrii vă prezintă astăzi craterul din Centrul Vechi. Groapa de pe Cuza Vodă, stradă proaspăt reabilitată, înghite cu usurintă piciorul unui pieton şi poate pune probleme serioase unui biciclist. Reprezentantii primăriei dau vina pe zăpada care ar fi măcinat pământul sub mozaicul desprins. Trecătorii sunt de părere însă că lucrarea a fost făcută de mântuială.
Dacă ieri TV Buzău prezenta craterele din şoselele municipiului Buzău, astăzi vă arătăm o groapă apărută pe o stradă necirculată de autoturisme, proaspăt reabilitată cu care autorităţile locale se laudă ori de cîte ori vine vorba despre obiective şi atracţii turistice. Pe strada Cuza Vodă, a apărut o groapă uriasă. O clipă de neatenţie şi oricine poate ajunge la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean. Centrul Vechi este intens circulat de biciclişti astfel încît in orice moment se poate produce un accident. De pildă, în această dimineaţă craterul nici măcar nu era semnalizat.
Spre capătul străzii Cuza Vodă o nouă groapă în devenire. Pământul s-a lăsat din cauza infiltraţiilor iar dalele s-au scufundat semn că lucrarea executată nu a trecut testul dezgheţului şi al ploilor. Buzoienii sunt de părere că de fapt lucrarea de modernizare a Centrului Vechi a fost făcută de mîntuială iar groapa apărută poate da naştere oricînd unui accident.
Şi nu sunt singurele probleme pe care buzoienii le sesizează în Centrul Vechi. Fîntînile arteziene s-au transformat în platforme de gunoi iar luminatul public pe timp de noapte nu mai funcţionează la parametrii normali
Reprezentanţii primăriei spun că ştiau despre existenta acestei gropi si abia astăzi a fost luată decizia de a semnaliza craterul
Conducerea primăriei spune că reparaţia cade în sarcina societăţii care s-a ocupat de modernizarea Centrului Vechi.
Proiectul „Reabilitare reţea de drumuri şi staţii de transport din zona de acţiune urbană a Municipiului Buzău”, derulat începînd cu anul 2011, a avut o valoare de peste 34 de milioane de lei şi a inclus reabilitarea străzii Cuza Vodă, a cartierului Mihai Viteazu şi a 26 de staţii de autobuz. Lucrările în Centrul Vechi s-au încheiat în vara anului 2015 iar garanţia oferită de executant este valabilă pentru o perioadă de 5 ani.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ