Un expert, despre răpirea tinerei de 14 ani

0
127

Ar putea fi vorba despre o tradiție a romilor
Șase persoane au fost reținute de polițiști în cazul tinerei de 14 ani răpite în municipiul Buzău. Cinci dintre ele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile iar cea de-a șasea s-a ales cu un mandat de arest la domiciliu. Experții sunt de părere că răpirea tinerei ar putea face parte dintr-o tradiție a romilor care datează de sute de ani.
O tânără de 14 ani a fost luată de pe stradă cu forța, introdusă într-un autoturism și transportată într-un loc necunoscut. La scurt timp, polițiștii au demarat cercetările și au dat de urma minorei. Toți cei șase tineri care au participat la răpire au fost reținuți. Cinci dintre ei au primit din partea magistraților mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile iar cel de-al șaselea este arestat la domiciliu.
Un expert din cadrul Primăriei Buzău vorbește de faptul că răpirea tinerei ar face parte dintr-un ritual, o tradiție a romilor, veche de câteva sute de ani. De obicei furtul este pus la cale chiar de către cei doi care urmeză a se căsătorii astfel încât autoritățile vor trebui să stabilească dacă a existat un acord.
Obiceiul de a fura logodnica se mai practică, sunt de păere experții, dar nu în toate familiile de romi.
Nu de puține ori tradițiile romilor au intrat în conflict cu prevederile legale, spun experții.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ