Un mort și doi răniți la Gura Teghii

0
1479

Un utilaj s-a prăbușit cu trei persoane într-un râu
Anchetă de amploare desfășurată în comuna Gura Teghii după ce un utilaj s-a prăbușit de pe o punte aparținând unei pensiuni, în urma accidentului două persoane fiind rănite iar alta pierzându-și viața. Polițiștii au deschis un dosar penal iar inspectorii ITM verifică dacă a fost vorba despre un accident de muncă.
Dramă în localitatea Varlaam din comuna Gura Teghii. Un bărbat și-a pierdut viața după ce utijalul în care se afla s-a prăbușit de pe o punte aflată peste râul Bâsca. Potrivit anchetatorilor, una dintre pensiunile din zonă a contractat o firmă din județul Mureș cu scopul de a efectua o serie de lucrări de amenajare. Cei doi angajați ai societății urmau să transporte mai multe uși dar pentru că nu au avut utilajele necesare, au cerut ajutorul unui localnic pentru a le traversa peste o punte cu ajutorul unui motocultor, la care era atașat o remorcă. După ce au efectuat două transporturi, cei trei au încărcat utilajul cu geamuri. Pentru a se asigura că nu se sparg pe drum, în remorcă au urcat două persoane iar la scurt timp una dintre șufele punții a cedat iar utilajul s-a prăbușit.
Puntea aparținea pensiunii la care angajații efectuau lucrări de amenajare, a precizat primarul comunei Gura Teghii. Administrația locală nu își explică din ce motiv a cedat având în vedere că ar fi fost solidă. Cei trei bărbați au căzut de la o înățime de peste 5 metri.
Cei doi răniți au fost preluați de echipajele SMURD și duși de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.
În același timp, Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili cum a avut loc evenimentul, dacă s-au respectat toate măsurile de securitate și dacă poate fi vorba despre un accident de muncă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ