UN NOU ECHIPAMENT DE INTERVENŢIE LA ISU

0
112

Intervenţiile pompierilor vor fi mai eficiente în situaţiile de urgenţă grave. În caz de alunecări de teren, cutremure sau accidente grave industrial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău are la dispoziţie un nou container logistic dotat cu diverse echipamente moderne, precum şi un microbuz pentru transportul salvatorilor. Echipamentul , recent sosit la ISU Buzău, este cel de-al doilea de acest fel şi va deservi Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost dotat cu cel de-al doilea sistem tip container destinat optimizării operațiunilor în cazul producerii unor situații de urgență majore. Containerul va fi folosit în misiuni de salvare în caz de cutremur, alunecări de teren ori accidente industrial grave.
Totodată, săptămâna trecută, a fost distribuită, de la Bucureşti către ISU Buzău, o nouă autospecială de transport efective. Microbuzul asigură transportul în condiţii de siguranţă a echipajelor de intervenţiei către locul producerii situațiilor de urgență. În vederea optimizării intervenției în zona de competență, containerul, respectiv autospeciala, au fost dislocate la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ