Municipalitatea are în plan pentru acest an realizarea unui proiect ambițios care va oferi buzoienilor un nou spațiu de recreere, în zona de nord a orașului. Este vorba despre un nou parc, situat la nord de Parcul Tineretului, ce se va întinde pe o suprafață de 45 de hectare și va fi delimitat, în partea de nord, de Șoseaua de Centură. Ca o noutate, acest parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, având astfel un rol de protecție împotriva crivățului.
Consilierii locali au adoptat, în unanimitate, o hotărâre privind oportunitatea investiției “Plan Urbanistic Zonal – Regene¬rarea spațiului urban adiacent Parcului Tineretului”. Mai exact, zona din vecinătatea Parcului Tineretului din municipiul Buzău ar urma să se schimbe complet, devenind un loc de recreere și de distracție pentru buzoieni, dar și pentru cetățenii care ne vor vizita orașul. Pe un teren în suprafață de 45 de hectare, vor apărea zone de agrement și de activități sportive. Propunerea de dezvoltare constă în amenajarea unui parc de agrement, dar care are în același timp un rol de protecție împotriva vântului. Acest parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău.
În zona de intrare, res¬pectiv în zona Bazinului Olimpic, localizat la nord de Parcul Tineretului, va fi amenajată o zonă de acti¬vități unde se pot dezvolta expoziții, locuri de joacă, spații de evenimente. Noul parc va prezenta două circulații majore: o traversare longitudinală dinspre vest către est, o alee pietonală cu două benzi și spațiu verde pe mijloc și o traversare sud-nord, cu posibilitatea amenajării unui amfiteatru unde se pot realiza spectacole, în zona canalului colector existent.
Parcul va fi constituit din trei zone principale. Prima zonă este mai înaltă, respectiv fosta groapă de gunoi, ce ar putea fi denumită, conform proiectului, zona de munte a parcului. Zona centrală, denumită zona de câmpie, este propusă pentru dezvoltarea de terenuri agricole care să preia conceptul de permacultură și să fie irigat cu apa de ploaie cu un sistem de irigații ce poate fi alimentat din canalul colector existent pe teren. În partea de est se află zona de deltă, care este zona mlăștinoasă a terenului și este propus ca amenajare pentru o zonă de bălți, cu trasee pietonale și spații de recreere, în care cetățenii pot veni și își pot petrece timpul liber.
DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA
ce bineeee Bravo domnule primar ..poti sa faci si un cimitir acolo ..în zona aia sau pe lânga ea