UN NOU PERICOL EPIDEMIOLOGIC

0
73

Veterinarii iau măsuri împotriva gripei aviare
Comerţul cu păsări vii a fost interzis pentru o perioadă de 30 de zile, în toate localitățile din județul Buzău. Decizia a fost luată de autorităţile veterinare, având în vedere contextul epidemiologic actual indus de evoluția gripei aviare H5N8 în România, atât la păsările domestice din exploatații, cât și la cele sălbatice. Focare recente au fost confirmate în câteva localităţi din Transilvania.
În faţa unui nou pericol epidemiologic, reprezentat de gripa aviară, Direcţia Sanitar-Veterinară a instituit interdicții de comercializare a păsărilor în târgurile de animale vii și piețe agroalimentare. După aparţia unor focare în vestul ţării, medicii veterinari cu atribuții în domeniul sănătății animalelor din județul Buzău, monitorizează respectarea interdicțiilor.
În vederea respectării restricţiilor, au fost organizate controale oficiale privind circulația animalelor vii pe drumuri publice împreună cu reprezentanți ai Poliţiei, iar neregulile nu au întârziat să apară.
Medicii veterinari le recomandă tuturor crescătorilor din județul Buzău să nu mai achiziţioneze păsări de la necunoscuţi, cel puţin pe perioada celor 30 de zile în care sunt în vigoare restricţiile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ