Un nou referendum extins?

0
19

Reacții pro și contra
Recent, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a declarat că va relua referendumul pentru extinderea suprafeței orașului, invitând toate comunele de jur împrejur să ia parte la acest proiect. Părerile vizavi de unirea municipiului Buzău cu administrațiile locale învecinate sunt împărțite.
Primarul Constantin Toma a declarat recent că își propune să organizeze din nou referendumul de unirea a municipiului Buzău cu comuna Țintești dar și cu celelalte unități administrativ teritoriale învecinate. Pentru a fi sigur de succes, edilul se gândește ca referendumul să fie organizat pe durata a două zile iar votul să se poată exprima și prin corespondență. Ideea de a invita și celelalte localități să se unească cu municipiul Buzău este privită de către primarul comunei Țintești cu optimism.
În comuna Țintești, referendumul de anul trecut a fost validat ca urmare a unei prezențe de peste 40 la sută. Ce spun primarii celor mai importante comune aflate în vecinătatea orașului despre un referenum care să conducă la extinderea municipiului, prin unirea cu localitățile pe care le reprezintă? Nu sunt de acord. Ar însemna taxe și impozite mai mari pentru cetățeni…
Referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești organizat pe parcursul anului trecut nu a fost validat. Doar 10.68 la sută dintre cetățenii municipiului Buzăui au ieșit la vot deși ar fi trebuit un minim de 30 la sută pentru a reuși unirea celor două localități.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ