Un nou scandal zguduie Primăria Buzău

0
27

Fotografia cu Nicolae Ceaușescu stârnește indignare
După ce Primăria Municipiului Buzău a decis să înlocuiască fotografiile din galeria amenajată pe Calea Eroilor, stârnind un val de critici din partea familiilor eroilor militari căzuți la datorie, un alt scandal a răsărit din pricina unor poze cu Nicolae Ceaușescu și primarul Constantin Toma.
Gestul administrației locale de a posta fotografii pe Calea Eroilor cu Nicolae Ceaușescu și cu primarul Constantin Toma a fost asupru criticat de liberalii buzoieni care vorbesc despre cultul personalității edilului de Buzău și despre nostalgii față de un dictator.

GABRIEL AVRAMESCU
“Priviți imaginile și vă îngroziți! Cum este posibil ca zidul unității militare, devenită fațadă la promenada Căii Eroilor, să devină perete de expunere pentru un dictator și pentru oameni politici locali?! Și nu este tot! Calea Eroilor din Buzău este ilustrată și de fotografii în care primarul Toma se laudă cu proiectele sale. Cu un război la graniță, primarul ilustrează nostalgii comuniste în loc de promenadă pentru buzoieni. Însuși președintele Zelenski, în discursul său din Parlament, a amintit de ororile produse de regimul Ceaușescu și le-a asemănat regimului de la Kremlin care astăzi omoară oameni nevinovați în Ucraina. Este revoltător ce face primarul Toma. A șters cu buretele electoral și dictatorial decenii întregi de istorie și jertfă!”, a transmis pe Facebook, președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.
În replică, primarul Constantin Toma a răspuns că fotografia cu Nicolae Ceaușescu poate fi controversată însă fostul dictator a pus bazele industrializării acestor meleaguri.

CONSTANTIN TOMA
„E posibil ca imaginea cu Ceaușescu să stârnească anumite controverse. Dar, fie că ne place sau nu, Ceaușescu face parte din istoria noastră. Cei care s-au ocupat îndeaproape de această expoziție foto au considerat că e necesară și această fotografie. În perioada Ceaușescu s-a făcut industrializarea Buzăului”, a explicat primarul Constantin Toma pentru buzoienii.ro
După valul de critici care au inundat rețelele de socializare, fotografia cu Nicolae Ceaușescu a fost schimbată.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ