UN NOU SPAŢIU DE CARANTINĂ

0
184

Autorităţile judeţului au decis înfiinţarea unui nou spaţiu de carantină, pe lângă cel de la tabăra Arbănaşi, destinat persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu Coronavirus. Acesta va funcţiona în un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.
În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, de marți, a fost adoptată, o hotărâre care privește folosirea unui spațiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice. Potrivit Instituţiei Prefectului, este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul respectiv, care va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănași. O altă construcție modulară, aflată în proprietatea Instituției Prefectului Județului Buzău, a fost amplasată la intrarea în UPU și va fi amenajată pentru a fi folosită în caz de necesitate. De asemenea, două construcții modulare aflate în proprietatea Instituției Prefectului vor fi igienizate și amenajate de Direcţia de Sănătate Publică, cu sprijinul Consiliului Județean pentru a fi puse la dispoziție dacă situaţia o va impune.
Direcția de Sănătate Publică Buzău și Spitalul Județean de Urgență vor asigura personalul medical și materialele sanitare necesare acestor spații, precum și hrana necesară atunci când situația o impune.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ