Un nou val de restricții, colaps pentru HORECA

0
425

S-au distrus lucruri care mergeau
Industria HORECA a trecut prin momente grele din pricina restricțiilor impuse de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus. O parte dintre hoteluri sau pensiuni au trebuit să își regândească activitatea. Au fost distruse lucruri care mergeau, a declarat unul dintre cei mai cunoscuți manageri din județul Buzău care deține o pensiune agroturistică.
Cele trei valuri de pandemie cu restricțiile impuse de autorități au pus pe chituci turismul din județul Buzău. Clienții au preferat să nu mai calce pragul pensiunilor, managerii acestora au fost obligați să respecte măsurile împotriva Covid-19 iar rezultatul a fost un colaps economic.
Patronii au trebuit să caute soluții astfel încât munca depusă și sumele investite în micile afaceri să nu se ducă pe Apa Sâmbetei.
Cel de-al patrulea val al pandemiei va distruge din punct de vedere economic cam tot ceea ce a mai rămas în picioare în industria HORECA. Guvernul a acordat un ajutor financiar societăților aflate în impas în schimb noi restricții care ar conduce la scăderea profitului și așa redus va avea repercusiuni asupra resursei umane. O dată rămași fără angajați, hotelelierii și patronii pensiunilor vor fi nevoiți să pună lacăte pe uși.
Noul val al pandemiei a impus deja măsuri drastice cu impact major asupra economiilor, cu precădere a celor mici care nu se mai pot susține financiar.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ