UN PAS SPRE CIVILIZAȚIE! RER a montat coșulețe pentru patrupede

0
81

Primăria Municipiului Buzău a comandat operatorului de salubritate RER Ecologic Service achizitionarea unor cosuri speciale de gunoi pentru patrupedele buzoienilor. Astăzi în Parcul Crîng au fost montate primele cosuri dotate cu pungi si lopătele din carton cu ajutorul cărora stapanii cainilor de companie vor putea să facă curat după acestia. O idee bună si civilizată sunt de părere iubitorii de animale. Iubitorii de animale care își sco patrupedele la plimbare în locurile publice au obligația, conform legii, să curețe și mizeria făcute de câini. Până acum, aceștia se foloseau de scuza că nu au coșuri sau ustensile special cu care să curețe. În acest sens, Primăria Buzău le-a pus la dispoziție iubitorilor de câini coșuri speciale dotate cu pungi și lopățele din carton pentru a putea curăța mizeria din iarbă sau de pe asfalt. Ideea a venit tot la inițiativa posesorilor de câini, care au reclamat în nenumărate rânduri că nu li se pun la dispoziție coșuri speciale pentru a face curat de pe urma animalelor de companie.
Stăpânii câinilor sunt mulțumiți că parcurile și alte spații publice au fost acum dotate cu coșuri speciale.
Reprezentanții Primăriei promit că vor rezolva și problema câinilor maidanezi. Vor fi ridicați de pe domeniul public pentru a fi duși în padocuri.
Peste 1. 500 de câini fără stăpân au fost contabilizați la nivelul municipiului Buzău. Reprezentanții Poliției Locale amintesc iubitorilor de animale că pot primi sancțiuni în cazul în care nu vor respecta legea. Deocamdată, în următoarele zile buzoienii vor fi informați cu privire la instalarea coșurilor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ