Un trotuar care să salveze vieți

0
17

Se cer bani pentru infrastructură după tragedia de la Vadu Pașii
Mai puțini bani pentru filarmonică, mai mulți pentru investiții în infrastructura care să evite pe viitor producerea unor tragedii ca cea de la limita municipiului Buzău cu Vadu Pașii. La sfârșitul anului trecut un elev în vârstă de 15 ani a fost lovit în plin de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice. Adolescentul nu a avut nicio șansă. Pe șosea nu exista un trotuar sau un refugiu. Un consilier local municipal a solicitat Primăriei Buzău să investească în realizarea unor trotuare.
Conducerea Primăriei Buzău a anunțat că deja se fac demersuri astfel încât pe parcursul acestui an, pe porțiunea care leagă municipiul Buzău de comuna Vadu Pașii să fie realizat un trotuar.
Tragicul accident de la Vadu Pașii în urma căruia un bărbat de 58 de ani a accidentat mortal un pieton ce se deplasa pe marginea drumului, pe același sens de mers i-a determinat pe magistrați să decidă arestarea preventivă a conducătorului auto. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cosmin era elev în clasa a IX la Liceul Tehnic din municipiul Buzău. Un locuitor din comuna Vadu Pașii arăta la acel moment că în locul în care s-a petrecut evenimentul rutier nu exista un trotuar pe care copilul să se deplaseze.
În orice moment în zona respectivă se poate petrece un eveniment rutier similar.
Potrivit unor informații, conducătorul auto fusese sancționat în trecut prin reținerea permisului de conducere tot pentru că a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ