Un val de asfaltări! Zeci de drumuri judeţene primesc o altă faţă

0
80

Drumurile judeţene din Buzău se vor transforma în curînd într-un şantier total. Consiliulul Judeţean a dat drumul unei campanii contra-cronometru care vizează reabilitarea tuturor şoselelor ce brăzdează judeţul, lucrări majore de schimbare a întregului covor asfaltic. O bună parte dintre lucrările propuse au drept sursă de finanţare bugetul judeţului. În acest fel sunt eliminate perioadele lungi pe care autorităţile trebuiau să le aştepte în întîmpinarea fondurilor europene. Anunţurile au fost făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe unul din drumurile proaspăt reabilitate din mediul rural.
Consiliul Judeţean a luat la asfaltat întreaga hartă a Buzăului. Timpul favorabil permite drumarilor să lucreze la foc continuu motiv pentru care o bună parte din drumurile judeţene propuse spre reabilitare au fost deja finalizate. Aflat ieri pe DJ 203 D la Brădeanu pentru a observa stadiul lucrărilor de asflatare în zonă, Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, a vorbit pe larg despre campania de asfaltare din acest an.
Conform calendarului vor urma lucrări de reabilitare a drumurilor în sudul judeţului acolo unde infrastructura rutieră necesită în mod urgent atenţie din partea autorităţilor. Nu vor fi uitaţi nici buzoienii care trăiesc în partea de nord.
În timp ce drumarii se ocupă de asflatarea drumurilor Consiliul Judeţean se va îngriji de organizarea unor noi licitaţii care să permită în viitorul apropiat demararea unor noi lucrări de investiţii.
Totodată a fost finalizată şi licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a DJ 203K tronsonul Mărăcineni – Podu Muncii. Dacă în zilele următoare nu vor exista contestaţii atunci şi pe acest drum se va simţi miros de asflat proaspăt. În procedură de licitaţie se mai află şi drumul care străbate comuna Balta Albă, a adăugat şeful executivului judeţean. Vor fi luate în seamă şi şoselele care prin structura lor reprezintă o piatră grea de încercare pentru firmele de asfaltare dar care facilitează legătura cu zone de importanţă turistică. Vorbim despre drumul dintre comunele Vintilă Vodă şi Bisoca alături de 203 F Pîrscov – Bozioru– Brăieşti, un alt tronson de importanţă turistică pe care Consiliul Judeţean îl va aduce la un standard conform cu cerinţele buzoienilor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ