UNDE MERGEM ÎN WEEKEND?

0
11

Sport extrem, teatru și muzică
Weekend de foc pentru buzoieni. Pentru cei care nu ajuns încă în stațiunile de la mare, județul Buzău oferă o multitudine de soluții pentru petrecerea timpului liber. După preferințe, sunt organizate tot felul de evenimente, de la competiții sportive, ieșiri în natură, la concerte și piese de teatru.
În acest weekend se va desfășura la Buzău Cupa Baja 555 România, ajunsă la a 5-a ediție, care va reuni la start echipaje de rally din România, Italia, Bulgaria, Turcia și Ùcraina, cei mai mulți dintre sportivii străini având în palmares prezențe la campionate mondiale și la compețiții precum Dakar. Startul competiției va fi dat sâmbătă începând cu ora 7.00 în Piața Dacia, acolo unde vor fi prezente vehicule din toate categoriile de rally raid: auto, moto, buggy, utv, atv și quad.
Tot în acest weekend au loc excursii cu bicicleta la Vulcanii Noroioși sau pentru cei mai experimentați, spre Lacul Vulturilor, la o altitudine de peste 1600 m.
Sâmbătă, la Aluniș, în comuna Colți, este organizată o activitate prin care copiii pot învăța arta și tehnica construirii măștilor tradiționale românești. Vor avea loc spectacole de muzică și dans, iar participarea este gratuită.
Spre încântarea iubitorilor de teatru, una dintre cele mai cunoscute comedii ale dramaturgiei românești interbelice, „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, revine pe scenă într-o nouă viziune regizorală modernă, în montarea regizorului Dan Tudor. Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 10 iulie, la Teatrul George Ciprian din Buzău, începând cu ora 18:00.
Iar pentru că prima ediție a ,,Serilor de Vară la Buzău” s-a bucurat vara trecută de succes, Primăria Municipiului Buzău readuce cinematograful în aer liber, cu filme bune, timp de o lună. Vinerea sunt programate filme pentru copii, sâmbăta filme pentru toată familia iar duminica sunt invitați adolescenții și adulții. Cei interesați sunt așteptați în amfiteatrul din Parcul Tineretului începând cu orele 20.00 iar intrarea este liberă.
Pentru cei care își doresc o duminică relaxantă, pot petrece câteva ore în Parcul Marghiloman. Începând cu orele 20.00 va fi organizat un concert de jazz cu participarea a două voci de excepție, IRINA SÂRBU alături de trupa sa și ANA DUBYK împreună cu Sian Brie. Intrarea este gratuită.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ