UNDE MERGEM ÎN WEEKEND?

0
48

Sport extrem, filme și teatru
Cel mai călduros weekend din această vară vine cu o multitudine de activități pentru buzoieni. Pentru cei care nu ajuns încă în stațiunile de la mare, județul Buzău oferă o varietate de soluții pentru petrecerea timpului liber. După preferințe, sunt organizate tot felul de evenimente, de la competiții sportive, ieșiri în natură, la filme, piese de teatru și ceva adrenalină.
Parcurile și piscinele sunt cele mai căutate în această perioadă când temperaturile ne dau bătăi de cap. La fel de adevărat este și faptul că sunt cele mai aglomerate, motiv pentru care ne-am gândit să trecem în revistă activitățile care se desfășoară în acest weekend la Buzău, în speranța că poate vă vom putea da câteva idei. Astfel, cei mici se pot înrola în Armata Salvării Buzău. Până pe data de 17 iulie, copiii vor avea parte în munții Penteleu de distracție, muzică, dansuri și competiții.
Sâmbătă, la Aluniș, în comuna Colți sunt organizate seri de film cu picioarele în iarbă sau mai bine spus va lua naștere un „Cinema în iarbă verde”, primul cinematograf de pe Valea Buzăului. Proiecția filmelor din grădina Centrului de Artă Aluniș va începe cu o serie de trei filme românești respectiv Amintiri din epoca de aur, La Gomera și Tata Mută Munții.
Tot la Aluniș Amelia Papazissu, tezaurul uman viu declarat de Unesco, ne învață cum să țesem la război.
Cei mici alături de părinți mai au posibilitatea de a merge duminică la Teatru George Ciprian din Buzău acolo unde îi așteaptă Jack și vrejul de fasole. Este vorba despre o poveste clasică într-un format muzical.
Cei mari, cu spirit de aventură se pot deplasa în weekend până la Nehoiu acolo unde sunt organizate ture de rafting. Echipamentul este pus la dispoziție de organizatori, la fel și un trainingul pentru cei începători. Adrenalina și distracția sunt asigurate.
Duminică un alt eveniment important se desfășoară la Ciolanu. Iubitorii de autoturisme și cai putere sunt așteptați la iarbă verde în cadrul unei expoziții auto.
Nu în ultimul rând Primăria Municipiului Buzău invită iubitorii de film la „Seri de Vară la Buzău”, în Parcul Tineretului. Copiii, adolescenții și adulții vor putea viziona în weekend, gratuit, filme și documentare de colecție, nominalizate sau premiate național și internațional, în cadrul cinematografului în aer liber, organizat la Amfiteatru.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ