Unde mergem în weekend?

0
15

Teatru, plimbări în natură și tabere militare
Am ajuns la finalul unei noi săptămâni, moment în care ne gândim unde vom petrece weekendul. Pe lângă plimbările din parcuri sau ieșirile în oraș, există și alte câteva opțiuni de petrecere a timpului liber.
Spre exemplu, sâmbătă pe bulevardul Nicolae Bălcescu, începând cu ora 11.00 va fi pusă în scenă pentru copii, opera “Croitorașul cel mai mic”, adaptare după “Croitorașul cel viteaz” de Frații Grim. Evenimentul face parte din suita de activități organizate în cadrul festivalului Buzău/Iubește/Teatrul care va continua tot sâmbătă, în parcul Crâng cu “Farse medieval în stil nemedieval”, o altă adaptare după piese de Hans Sachs și Lope de Rueda. Festivalul se va încheia seara la Teatrul George Ciprian cu “Opera de trei parale” pusă în scenă de Teatrul Excelsior București. Totodată, în foaierul teatrului poate fi vizitată expoziția de costume elisabethane “Shakespeare in love”.
Tot sâmbătă, pentru iubitorii de natură, care doresc să se decontecteze pentru câteva clipe de la viața cotidiană, în Țara Luanei din Munții Buzăului au loc activități cu prilejul apropierii Solstițiului de Vară. Iar dacă plimbările și focurile de tabără nu ajung, atunci la Nehoiașu vă puteți înrola în cea mai veselă armată din lume. Organizatorii unei tabere militare caută participanți curajoși care vor practica activități inspirate din pregătirea vânătorilor de munte.
Duminică, Centrul de Artă Aluniș organizează cursuri în meșteșugul olăritului. Astfel, pe lângă aerul curat și frumusețile naturale din zona Colți, puteți învăța câte ceva din tradițiile ceramicii buzoiene.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ