UNIFORME JANDARMI, LA MUZEUL JUDEȚEAN

0
268

Expoziţia este dedicată împlinrii a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei
Buzoienii sunt așteptați miercuri, 12 mai la vernisajul expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la sediul central al Muzeului Județean.În cadrul expoziției vor putea fi admirate o serie de piese de patrimoniu și obiecte cu valoare istorică, distincții militare, brevete, documente, fotografii, uniforme de jandarmi care provin din patrimoniul Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12 mai – 27 iunie, cu respectarea normelor impuse de pandemie.
Expoziția vine să creeze un arc peste timp, o punte între prezent și trecut , care este materializată în uniformele Jandameriei Române, începând cu anul 1850, când a fost înființată instituția, și până azi. Organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei, expoziția își propune să aducă în atenția publicului istoria acestei instituții, care a îndeplinit un rol semnificativ în istoria modernă și contemporană a României.
Vizitatorii vor avea ocazia să afle informații despre istoria Jandarmeriei buzoiene și să vadă în premieră brevete, medalii și ordine militare , precum o vastă colecţie de uniforme .
Buzăul este printre primele județe din țară unde expoziția de mare anvergură va poposi.
Muzeul Județean Buzău este a patra instituție muzeală din România care găzduiește expoziția cu tematică militară care a fost vizitată mai întâi la Muzeul Naţional de Istorie a României în intervalul 29 iulie – 8 noiembrie 2020 și ulterior itinerată în alte muzee din ţară.Vernisajul va avea loc miercuri, 12 mai 2021 la ora 11.00, la sediul central al Muzeului Județean.

Iuliana Sîrbescu / Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ