Unii la Bac, alții la grădiniță

0
22

Situație dificilă în ceea ce privește numărul de locuri în grădinițe
Inspectoratul Școlar Județean Buzău anunță concomitent sfârșitul perioadei până la care absolvenții claselor a XII-a s-au putut înscrie pentru examenul de Bacalaurat și începerea înscrierilor copiilor la grădinițe. Dacă în ce-i privește pe liceeni, lucrurile sunt destul de clare, înscrierile în învățământul preșcolar întâmpină dificultăți din pricina numărului mare de cereri comparativ cu locurile disponibile.
Peste 3000 de absolvenți de liceu vor susține examenul de maturitate. Elevii care nu și-au încheiat mediile, nu au avut posibilitatea de a se înscrie la Balalaureat în schimb au putut să o facă cei care în anii precedenți nu au reușit să promoveze examenul. Prima probă a Bacalaureatului va avea loc pe data de 20 iunie.
Pe data de 27 iunie, absolvenții vor afla dacă au reușit să treacă de Bacalaureat iar rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate în data de 1 iulie. Inspectoratul Școlar anunță totodată începerea înscrierilor la grădiniță a copiilor cu vârste între 3 și 6 ani.
În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul preşcolar este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ