UNII PLEACĂ, ALȚII VIN

0
45

Unii pleacă, alții vin. Așa se poate spune despre medicii din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Există încă secții care se confruntă cu deficit mare de personal, în timp ce pe altele au venit doctori noi, care să profeseze în unitatea medicală buzoiană. Nevoia de cadre medicale crește de la o lună la alta, mai ales că și prezentările bolnavilor au cunoscut un trend ascendent. Până acum câteva luni, exista un deficit major de medici pe secțiile Interne și Oncologie, însă de curând s-a reușit atragerea de noi doctori.
Secțiile în care se mai înregistrează, în prezent, cel mai mare deficit de medici sunt Cardiologie și Unitatea de Primiri Urgențe, care funcționează cu 2-3 specialiști. În cazul Urgențelor, gărzile mai sunt asigurate de câțiva medici de familie. La fiecare trei luni, conducerea Spitalului Județean scoate la concurs posturile libere, dar de obicei concurența nu este mare.
Deficit de medici se înregistrează și în alte unități sanitare din județ. De exemplu, la Spitalul Orășenesc Nehoiu, Secţia de Pediatrie se închide până la sfârşitul anului, deoarece singurul medic specialist intră în concediu de odihnă. Conducerea spitalului spune că activitatea secţiei va fi suspendată până pe 31 decembrie, timp în care pacienţii vor fi redirecţionaţi la Spitalul Judeeţan de Urgenţă Buzău. În tot acest timp, cazurile mai grave vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne. Medicul pediatru este pensionat de anul trecut şi, deşi unitatea medicală din Nehoiu a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea acestui post, nimeni nu a fost interesat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ