UNITĂŢI MILITARE TRANSFORMATE ÎN PENITENCIAR

0
81

Potrivit unei hotărâri adoptate ieri de Guvern, Ministerul Justiției va prelua în administrare două spaţii compuse din construcții, amenajăriși suprafețe de teren, unde au funcţionat unităţi militare ale Ministerului Apărării Naționale, pentru a le transforma în spații de cazare pentru persoanele private de libertate. Autorităţile judeţului au luat act de hotărârea de Guvern şi apreciază că astfel va fi decongestionat si stemul penitenciar.

Cele două imobile sunt acum dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare și restructurarea armatei și se află în comunele Măgurași Unguriu, din județul Buzău. Ministerul Apărării Naționale şi-a dat acordul privind transmiterea acestora din administrarea sa în cea a Ministerului Justiției pentru Administrația Națională a Penitenciarelor. Potrivit oficialilor guvernamentali, spațiile de cazare pentru persoanele private de libertate vor fi realizate efectiv în cadrul unui imobil, deoarece în al doilea imobil  sunt amplasate elementele care constituie sursa de alimentare cu apă a primului imobil. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că penitenciarul din Buzău va fi al doilea penitenciar nou construit după cel din comuna Berceni, județul Prahova.

Ideea transformării unităților militare dezafectate în închisori nu este tocmai nouă, ea fiind contestată de-a lungul timpul chiar de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ