URBIS SERV, CU NOI ATRIBUȚII! Va ridica mașinile parcate ilegal

0
84

Regulamentul privind ridicarea mașinilor parcate ilegal va suferi noi modificări. Inițial, de acest serviciu trebuia să se ocupe Trans Bus, însă legea nu permite ca societatea să desfășoare această activitate. Astfel Executivul din Primărie va iniția un proiect de hotărâre prin care serviciul va fi atribuit către Urbis Serv.
Regulamentul privind ridicarea mașinilor parcate în locuri nepermise pe străzile din municipiu suferă noi modificări. Inițial, șefii din Palatul Comunal au anunțat că de acest serviciu se va ocupa Trans Bus, mai ales că societatea dispune de un teren generos pe care puteau fi depozitate autoturismele ridicate de pe domeniul public. Însă pentru a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea comunității, Primăria s-a lovit de o piedică. Trans Bus nu se poate ocupa de alte servicii, decât de transportul în comun.
În aceste condiții, la ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare primarul Constantin Toma va iniția un proiect de hotărâre care vizează transferul acestui serviciu de la Trans Bus către Urbis Serv. După această etapă, se va trece la cea de achiziționare a unui utilaj special cu care se pot ridica mașinile parcate ilegal.
Conform regualmentului aprobat la ședința Consiliului Local din luna aprilie, societatea care se va ocupa de acest serviciu va fi responsabilă pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare, în condiţiile prevăzute de lege. Maşina sau remorca ridicată se va restitui numai după ce se va face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. Costurile totale pentru un autovehicul ridicat şi transportat de pe domeniul public se ridică la câteva sute de lei, în funcţie de durata depozitării. Astfel, taxa de ridicare va fi de 300 de lei, cea de transport de 200 de lei, iar pentru fiecare zi de depozitare a maşinii în spaţiile Urbis Serv se va percepe o taxă de 100 lei.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ