URGENŢE STOMATOLOGICE LA SPITALUL JUDEŢEAN

0
786

Autoriăţile buzoiene s-au pus de acord şi au stabilit înfiinţarea unui cabinet stomatologic pentru intervenţii de urgenţă. Cabinetul va funcţiona la Spitalul Judeţean, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Consiliul Județean, Primăria Municipiului Buzău, Spitalul Județean de Urgență și Colegiul Medicilor Stomatologi. Acest cabinet va avea program de luni până vineri, în intervalul orar 14.00 – 21.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică, între 8.00-20.00.
Protocolul s-a încheiat pe toată perioada stării de urgență, cu posibilitatea prelungirii în funcție de deciziile luate la nivel naţional şi local pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID -19. Cabinetul stomatologic pentru intervenții de urgență este în curs de amenajare și va deveni funcţional sâmbătă, 4 aprilie. Pentru a putea beneficia de serviciile acestui cabinet, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic pentru a evita aglomerația și se va stabili ora la care să se prezinte la cabinet. În acest sens, Spitalul Județean de Urgență va pune la dispoziție o linie telefonică ce va funcționa doar în acest scop.
În baza acestui parteneriat, Consiliul Județean Buzău și-a asumat responsabilitatea
achiziționării materialelor medicale specifice precum şi a materialelor de protecție (măști, mănuși, combinezoane). Primăria pune la dispoziție, în funcție de nevoi, materiale și bunuri din dotarea cabinetelor stomatologice din unitățile de invătământ preuniversitar din municipiul Buzău; stabilește și organizează resursa umană disponibilă din cabinetele stomatologice școlare care să deservească acest cabinet, şi va asigura plata personalului.
Contribuţia Colegiului Medicilor Stomatologi constă în organizarea corespunzătoare standardelor specifice a funcționării cabinetului; eliberarea după caz, a avizelor de liberă practică – în regim de urgență, pentru medicii stomatologi care vor deservi cabinetul; supravegherea modului de desfășurare a activității cabinetului. De asemenea, Colegiul va informa permanent medicii stomatologi cu măsurile și deciziile luate la nivel national pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ