Urmează noi pichetări ale dascălilor

0
2

Piața Victoriei și Prefectura Buzău
Sindicatul Învățământul Preuniversitar Buzău se pregătește de noi mișcări de protest. Marți dascălii vor merge în Capitală pentru a lua parte la un protest masiv la care se vor strânge sindicaliști din toată țara iar miercuri se vor relua pichetările prefecturilor. Liderul SÎP a anunțat încă de joi că sindicaliștii se vor opri doar atunci când vor considera că este necesar și când Guvernul se va așeza la masa discuțiilor cu negocieri care să îi determine pe profesori să se întoarcă la catedre.
A trecut o săptămână de la debutul grevei generale atunci când în jur de 3800 de membrii ai Sindicatului Învățământul Preuniversiar au decis să nu mai desfășoare activități în unitățile de învățământ din județul Buzău. La finalul săptămânii trecute angajații din Educație au anunțat că nu vor ceda până când solicitările lor legate de salarizare și condiții de muncă nu vor fi îndeplinite.
Sindicatele au transmis Guvernului că vor continua protestele și greva generală atât timp cât solicitările lor legate de salarizare nu vor fi respectate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ