URNA MOBILĂ, LA SPITAL

0
13

Peste o sută de persoane internate în secțiile Spitalului Județean Buzău au solicitat în prima parte a zilei, urna mobilă pentru a vota. Bolnavii internați aici, care nu s-au putut deplasa la secțiiloe de votare din cauza stării de sănătate, a unei boli, invaliditate sau, mai nou, sunt contaminate cu Covid-19, au avut ocazia de a-și exprima votul.
La Spitalul Judetean de Urgență Buzău, 101 pacienți au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot. Urna mobilă a ajuns mai întâi la persoanele care nu sunt bolnave de Covid-19, iar ulterior la cei carantinaţi sau izolaţi la domiciliu. 28 de persoane pentru care a fost solicitată urna mobilă,sunt confirmate cu Covid-19. Este vorba despre pacienţi din secţiile exterioare ale Spitalului Județean, respectiv Pneumologie şi Boli Infecţioase. Membrii birourilor electorale care însoțesc urna vor fi echipați cu mască şi mănuşi, iar în secțiile A.T.I. vor purta combinezoane.
În tot județul, urna mobilă a fost solicitată, până la ora 12.00, de 300 persoane care nu s-au putut deplasa la secțiile de votare din motive de sănătate.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ