URS RĂMAS CAPTIV LA COZIENI! A fost eliberat de un vânător

0
92

Un urs care rămăsese captiv într-un gard de la marginea unei păduri din Cozieni a fost eliberat de jandarmi după ce a fost adormit de un vânător cu o armă cu tranchilizant. Incidentul vine după ce săptămâna trecută in mai multe comune de munte din judet, ursii au dat iama in grajdurile cu animale.
Ursul a fost descoperit de localnicii care au cerut ajutor la 112. Un echipaj de jandarmi a fost trimis imediat în zonă, însă, pentru că nu aveau cu ce acţiona, jandarmii au solicitat ajutorul unui vânător care a adormit ursul cu ajutorul a opt doze de tranchilizant. Animalul nu părea a fi rănit, iar după ce a fost eliberat a fost lăsat să plece, pierzându-se în întunericul pădurii.
Ieşirea urşilor din hibernare a terorizat zona de nord a judeţului Buzău. La Colţi, localitate vecină cu cea în care a fost găsit ursul captiv, un animal înfometat a dat iama în animalele gospodarilor.
Atacuri ale urşilor au fost semnalate în ultima perioadă la Colţi, Pătârlagele şi Cozieni. Ministerul Mediului a dat atunci derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării, dar până acum niciun urs nu a fost capturat sau împuşcat pe raza judeţului Buzău.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ