Urşii au atacat pentru a treia oară la Pardoşi! Ziua şi atacul în comunele de munte din judet

0
154

S-au înmultit atacurile animalelor sălbatice in judet. După ce zilele trecute, un urs a intrat in gospodăria unui localnic din Colti, azi-noapte usul a atact pentru a treia oară la Pardosi. Autoritătile au intrat in alertă iar la nivelul Prefecturii s-a organizat o comisie de lucru si au fost luate si o serie de măsuri. Autoritătile locale incearca să obtina o derogare de la Ministerul Mediului care sa le permita recoltarea unor exemplare din fondul forestier.
Urşii fac prăpăt în localităţile aflate în nordul judeţului. Gonite de foame, animalele sălbatice dau iama in gospodăriile sătenilor de unde îşi procură hrana necesară. In noaptea de duminică spre luni un porc a fost ucis de urs în comuna Colţi iar azi-noapte un alt atac s-a produs în comuna Pardoşi. Autorităţile spun că deocamdată nu pot lua măsuri întrucât urşii sunt specii protejate şi pot fi recoltaţi de vânători doar în baza unor autorizaţii.
La nivelul Prefecturii a fost organizat un grup de lucru iar autorităţile încearcă obţinerea unei derogări din partea ministerului prin intermediul căreia vânătorii autorizaţi să poată recolta cateva exemplare de urşi
Primarul comunei Pardoşi spune că atacurile s-au înmulţit şi niciodată nu a avut de-a face cu un astfel de fenomen. Mai mult decît atât oamenii din comună au renunţat să îşi mai cultive pământurile de frica urşilor şi a porcilor mistreţi. Oamenii se tem pentru viata lor astfel că au renuntat să mai meargă la pădure.
Atacuri similare s-au produs în ultima vreme la Colţi, Pănătău, Mărgăriteşti, Pătârlagele, urşii fiind observaţi chiar şi în comuna Berca la zeci de kilometri depărtare de fondul forestier.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ