URSUL ATACĂ LA BISOCA

0
324

Sătenii se tem de ce e mai rău, după dispariţia unui bărbat
S-a instalat panica printre localnicii din Bisoca, din cauza unui urs care a făcut ravagii în mai multe gospodării. Mai mult, sătenii cred că ar putea fi vorba de mai multe animale şi pun pe seama sălbăticiunilor şi dispariţia unui bărbat din localitate.
Un urs îi terorizează în ultimele zile pe localnicii satelor Sări, Lacuri şi Bisoca. Cel mai recent atac aavut loc în noaptea de luni spre marţi, la Bisoca. Animalul a intrat într-o gospodărie şi a luat un porc pe care l-a mâncat. Omul a povestit într-o postare pe o reţea de socializare, toată întâmplarea.
”În noaptea precedenta ,, moș Martin ” și a lăsat amprentele prin curtea locuinței mele din Bisoca. Și nu a plecat cu lăbuța goală, a luat un porc, pe care l-a devorat la circa 350 metri, mai la vale.
Suspectul nu e la prima abatere, tot azi aflu de la cetățenii satului ca sunt foarte multe distrugeri în gospodării (porci, oi, curci, etc), în comuna sunt foarte mulți urși văzuți atât ziua cât și noaptea. AVPS Buzău gestionează fondul cinegetic în zona aceasta, care are atribuții de gospodărirea și administrarea hranei acestei specii sălbatice, dar din păcate numai noi Muntenii suferim pagube, acest gestionar nu își face treaba”, a scris George Ionaşc.
Acelaşi localnic mai spune că, de câteva zile, este dispărut un om al satului. Bănuială este ca ar fi fost devorat de animale sălbatice. În ultima perioadă, zona Bisoca a devenit ținta atacurilor urşilor. Ieșite din hibernare și înfometate, sălbăticiunile au coborât în zonele locuite în căutare de hrană. Urşii au atacat gospodării din trei sate și au mâncat imai multe animalele oamenilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ