URSUL ATACĂ LA PĂNĂTĂU

0
3488

Alertă printre localnicii din comuna Pănătău, după ce un urs a început să atace gospodăriile. Animalul a ajuns, sâmbătă noaptea, până în gospodăria unei femei și i-a luat porcul din coteț, după ce, în urmă cu câteva zile a atacat într-un sat vecin.
Localnicii din comuna Pănătău sunt panicaţi după ce un urs a început să coboare în gospodării şi să măcelărească animalele. Gospodăria unei femei a fost ținta ursului înfometat, care a intrat în coteț și a ucis un porc. Sălbăticiunea s-a retras în întunericul pădurii, lăsând în urmă doar rămășițele animalului.Oamenii spun că este vorba despre un urs foarte mare. În urmă cu câteva zile, el a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat, iar animalul a trecut dealul către Lacul cu Anini. Astăzi, autorităţile au primit o nouă sesizare.
Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la sfârșit de hibernare, iar gestionarul fondului de vânătoare nu poate face mare lucru.
În cele mai multe cazuri se cere împușcarea animalului, însă obținerea tuturor autorizațiilor de vânătoare durează destul de mult. În această situație, oamenilor nu le rămâne decât să își ia propriile măsuri de protecţie.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ